21.04.2017

KUTLU DOĞUM HAFTASI 19.04.2017 ÇARŞAMBA GÜNÜ KUTLANDI

Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yılki teması “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” olarak belirlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri Ayancık Müftülüğü tarafından çeşitli organizasyonlarla kutlandı.

İlk olarak, resmi kurum ve kuruluşlar, ilçemiz esnafları ilçe müftülüğünden ekipler tarafından ziyaret edilerek Kutlu Doğum haftası etkinliklerine davet edildi.

Daha sonra 19.04.2017 Çarşamba günü akşam Ayancık Kültür Merkezi Salonu’nda saat 20.00’de İlçemiz Murakıbı Adem TORLUOĞLU’nun sunuculuğunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Akabinde İlçemiz Yeni Afetevleri Camii İmam-Hatibi Murat DEMİR tarafından Kur’an-ı Kerim okundu. Açılış konuşmasını yapan ilçe Müftüsü Ömer ERGÜL’den sonra İl Müftüsü Ali Hayri ÇELİK selamlama konuşması yaptı.

Akabinde kürsüye davet edilen İlahiyatçı-Eğitimci-Yazar Halil ATALAY tarafından “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” konulu bir konferans verildi. Davete icabet eden misafirlerin ilgiyle dinlediği Halil ATALAY, Hazreti Peygamberin hadislerinden ve yaşantısından örnekler vererek bugünümüze yansıyan bazı uygulamaları misallendirdi. Konu, Peygamberimiz ve ona özlem olunca zamanın nasıl geçtiği anlaşılamadan program sona erdi. Program sonunda günün anısına Ayancık Belediye Başkanı Ayhan ERGÜN tarafından Halil ATALAY hocamıza bir hediye ve İl Müftüsü Ali Hayri ÇELİK tarafından da bir buket çiçek takdim edildi.

Ayrıca programa katılan herkese girişte, bir gül ve “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” isimli bir kitap hediye edildi.