31.07.2018

Ayancık'lı Saide Kaya Bölge Birincisi Oldu

İşitme Engelliler Umre ödüllü Kur’an-ı Kerim okuma ve dini bilgiler yarışmasında  Ayancık İlçe Müftülük Sitesi Kur’an Kursu Öğrencisi Saide Kaya birinci oldu.

Ankara Çankaya Gençlik Merkezinde gerçekleşen İşitme engellilere yönelik umre ödüllü Kur’an-ı Kerim Okuma ve dini bilgi yarışmasına katılan Ayancık İlçe Merkez Kur’an Kursu öğrencisi Saide Kaya bölge birincisi oldu. İç Anadolu ve Karadeniz bölgesinden katılan 10 kişi arasında birinci olan Saide Kaya  umre ödülünün sahibi oldu. İşaret diliyle duygularını anlatan Saide Kaya “yarışmada birinci olduğu ve umre ödülünü kazandığı için çok mutlu olduğunu belirtti. Bu yarışmada birinci olmamda en büyük emeği olan Sinop İli Ayancık İlçesi Merkez Kur’an Kursu Öğreticisi Esma Ak hocama çok teşekkür ediyorum. Onun yol göstermesi ve yardımları sayesinde bölge finalinde birinci oldum. Bundan sonra inşallah Türkiye birinciliği için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

Konu ile ilgili konuşan Sinop İl Müftülüğü Engelli Koordinatörü Esma Ak “engelli her vatandaşımızın çalışıp gayret ettiği zaman başaramayacağı hiçbir iş yoktur. Bölge birincisi olan öğrencimiz Saide Kaya bunun örneklerinden biridir. Saide Kaya işaret diliyle Kur’an-ı kerim okumayı öğrendi. Yarışmaya katıldı orada işaret diliyle Kur’an- Kerim okuyup sorulan dini bilgilere verdiği doğru cevaplar neticesinde bölge birincisi oldu. Ve yarışmada belirtilen umre ödülünü almaya hak kazandı. Kendisini başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Saide Kaya’nın bu azim ve gayretinin örnek olmasını diliyorum” dedi.