10.10.2018

Mahmut Kefevi Hazretleri Dualarla Anıldı

Camiler ve Din Görevlileri Haftasında Mahmut Kefevi Kız Öğrenci Yurdu öğrencileri Sinop’un manevi rehberlerinden Mahmut Kefevi Hazretlerini anmak için Kefevi Camiinde bir araya geldiler.

Program Mahmut Kefevi yurdu manevi rehberi Bilge Ay’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Akabinde  Sinop İl Müftü Yardımcısı Ayşe Gül Gürbüz 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftasının bu seneki temasının “Din Hizmetine Adanmış Ömürler” olarak belirlendiğini belirterek ömürlerini din hizmetine adamış zatlardan birinin de öğrencilerin kaldığı yurda ismi verilen Mahmut Kefevi Hazretleri olduğunu belirterek, yaşamı ve eserleri hakkında bilgiler aktararak sözlerine şöyle devam etti.  “Cenab-ı Hakk’ın  insanlara en büyük lütuflarından biri de insanlara  sorumluluğunu hatırlatan ve yüklendiği iyilik, hakikat ve kulluk emanetini taşımada insanlara rehberlik eden ve kulluk vazifelerini hatırlatan ömürlerini bu işe vakfetmiş insanların varlığıdır. Mahmut Kefevi Hazretleri bu örneklerden sadece biridir. Cenab-ı Hak böyle manevi rehberlerin adetlerini çoğaltsın” dedi.

Kur’an kursu öğreticisi Halime Şahin’in ilahi ve salavatlarla öğrencilerin kalbine dokunduğu gece Mahmut Kefevi hazretlerinin kabrini ziyaretin akabinde aşure ikramı ile sona erdi.