03.10.2018

İl Müftü Çelik’ten Vali Şakalar’ı Ziyaret

Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, İl Müftü Yardımcıları Kamil Tuncel, Abdullah Söylemez ve Ayşe Gül Gürbüz Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında, Sinop Valisi Köksal Şakalar’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette İl Müftüsü Çelik Camiler ve Din Görevlileri haftası kapsamında yapılacak etkinliklerle ilgili Vali Köksal Şakalar’a  bilgi verdi. 4 Ekim 2018 Perşembe Günü Sinop Kültür Merkezinde yapılacak olan “Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler” konulu konferansın davetiyesini takdim etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Vali Köksal Şakalar ise “Camilerimiz, aynı saflarda  omuz omuza, diz dize  namaz kıldığımız, birlik beraberliğimizi, hoşgörü anlayışımızı  güçlendirdiğimiz mukaddes mekânlardır. Şanlı ecdadımız İslam tarihi boyunca camilerimizi yalnızca ibadet etme amacıyla kullanmamış, bilhassa inşa ettikleri külliyelerle onları birer ilim ve kültür yuvası haline getirmişlerdir.

Bu yönüyle de camilerimiz ve müştemilatları toplumsal hayatta çok önemli bir misyon üstlenmiş, huzur ve güven ortamının oluşmasında etkili olmuştur. Din görevlilerimiz de aydınlatıcı, uzlaştırıcı, bütünleştirici görev anlayışıyla dini konularda halkımızın aydınlatılması, dinimizin en doğru şekilde yaşanması, yaşatılması ve geleceğe aktarılması yönünde önemli bir görev üstlenmişlerdir. Din Görevlilerimiz  aynı zamanda sosyal sorunlara da  çözüm arayan ulvi bir vazifeyi yerine getirmektedirler. Bu duygu ve düşüncelerle, Müslüman Türk toplumunun tarih boyunca verdiği önemin tezahürü olan ve Diyanet İşleri Başkanlığınca her yıl farklı tema ile idrak edilen ve  bu yıl da    ‘‘ Yanımızda Olan Birileri Var Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler’ temasıyla işlenen  Camiler ve Din Görevlileri Haftasının hayırlara vesile olmasını temenni ederek, ifa ettikleri görev itibariyle toplumumuzun manevi mimarları olan bütün din görevlilerimizi ayrı ayrı tebrik ediyor, çalışmalarında muvaffakiyetler diliyorum.” Dedi.