26.07.2018

Eğitimlerini Başarıyla Bitirdiler

Diyanet İşleri Başkanlığının yaptığı son atamalarda  neticesinde, Sinop İl Müftülüğü ve ilçe Müftülüklerine yerleşen Kur’an Kursu öğreticileri Mesleğe Hazırlık Eğitimi Hizmet İçi Kursunun eğitimi başarı ile tamamlandı.

Sinop İl Müftülüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen kurs bitimi programında konuşan İl Müftüsü Ali Hayri Çelik “İslam Dinini en güzel şekilde yaşamak ve anlatmak ve  Kur’an-ı Kerim’i hatasız okumak ve okutmak bizlerin başlıca görevleri arasındadır” diyen İl Müftüsü Çelik sözlerine şöyle devam etti “ Diyanet İşleri Başkanlığımız yeni atanan Kur’an Kursu öğreticilerimizin mesleki yeterliliklerini artırmak, kurum aidiyetlerini güçlendirmek ve din hizmetlerinde daha etkin ve verimli olabilmelerini sağlamak amacıyla “Mesleğe Hazırlık Eğitimi ve Hizmet İçi Kursu” düzenlenmesini istemiştir. Bu bağlamda 26 Haziran 24 Temmuz 2018 tarihleri arasında ilimizde açtığımız Mesleğe Hazırlık Eğitimi Hizmet İçi Kursunun son gününde yapılan sınav neticesinde başarıyla bitirmiş bulunmaktasınız. Rasülüllah sav bir hadisi şeriflerinde şöyle buyurmaktadır “Kim ilim için yola çıkarsa Allah ona cennete giden yolu kolaylaştırır. Melekler hoşnutluklarından dolayı ilim talebesine kanatlarını serer. Sudaki balıklara varıncaya kadar yer ve gök ehli âlim kişinin bağışlanması için Allah’a yakarır. Alimin ,Abide (İbadet edene ) üstünlüğü (parlaklık, görünürlük ve güzellik bakımından)ayın diğer yıldızlara olan üstünlüğü gibidir. Kuşkusuz alimler peygamberlerin varisleridirler. Peygamberler miras olarak ne altın ne de  gümüş bırakmışlardır. Onların bıraktığı yegane miras ilimdir. Dolayısıyla kim onu alırsa büyük pay almış olur” (Tirmizi ilim 19) Bu müjdelere ulaşabilmek ve hem de Peygamber Efendimiz (sav)miras bırakmış olduğu ilim mirasından hem kendimiz istifade edip hem de insanları istifadesine sunmamız gerekmektedir. Artık yeni bilgi ve tecrübelerle bulunduğunuz Kur’an Kurslarımızda bu milletin evlatlarına en sahih bilgiyi öğretecek yeni bir neslin inşasında en büyük vazifeyi yerine getireceksiniz. Bunu yaparken fedakarlığı, diğergamlığı, ihlas ve samimiyeti göstereceğinize dair inancım tamdır. Yolunuz açık olsun Cenab-ı Hak yâr ve yardımcımız olsun” dedi.

Kurs bitimi katılım belgelerini alan kursiyerlere Sinop’a özgü kotra hediye edildi.