18.05.2018

Sinop Alaaddin Camii’nde İlk İftar Coşkusu

Sinop’lular, Sinop İl Müftülüğü tarafından tarihi Alâeddin Camii bahçesine kurulan iftar sofrasında ilk iftarlarını yapmanın huzuru ve mutluluğunu yaşadı.

Alaaddin Camii bahçesinde kurulan iftar çadırı ile ilgili bil veren Sinop İl müftüsü Ali Hayri Çelik şunları söyledi. “Sinop tarihi Alaaddin Camii bahçesinde kurduğumuz iftar çadırı Ramazan-ı şeri,f ayı boyunca devam edecektir. Her gün yaklaşık 350 kişi iftar edecektir. Bu gün de ilk iftarımızı yaptık. Bu güzel iklimi, bu güzel mabedin avlusunda gençlerimizle, çocuklarımızla ramazan ayının önemini en güzel bir şekilde hissetmek muhteşem bir duygu.işte bu duyguyu Ramazan-ı Şerif ayı boyu hissedebilmek ve yaşatabilmek için Valimiz Hasan İpek’in destekleri ile çok sayıda hayırsever vatandaşlarımızdan çağrımıza büyük bir destek geldi. Sinop’ta Ramazan-ı Şerif iklimini yakından hissettirecek Alaaddin Camii Avlusundaki “İftar Soframız”ın gerçekleşmesinde bize yol gösteren sayın valimize, destekleyen Sinop’lu hayırsever işadamı ve esnaflarımıza teşekkür ediyorum.”dedi.

Alaaddin Camii Bahçesinde kurulan İftar Sofrasının ilk iftarda özel konukları vardı. Dünya Engelliler Haftası olması münasebetiyle engelli vatandaşlarımız ile birlikte İl Müftülüğü Engelli Koordinatörü Nevzat Arslan birlikte iftar ettiler.

Alaaddin Camii bahçesindeki  iftar yemeğine  Vali Hasan İpek ve eşi Gülten İpek Hanımefendi’nin yanı sıra, Vali Yardımcısı Mehmet Tanışır, Kurum Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.