24.04.2018

Sinop İl Müftülüğü’nden Çanakkale Çıkarması

Sinop İl Müftülüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protokol çerçevesinde  “Gençlerle Medeniyet Dünyamıza” programı kapsamında Sinop İl Müftülüğü tarafından  Bilecik Bursa, Çanakkale illerine eğitim kültür gezisi düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokol ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün belirlediği lise öğrencileri ile iki otobüs öğrenci tarihi yerleri görme fırsatı yakaladı. Türkiye Diyanet Vakfı Sinop Şubesinin sponsorluğu nezdinde gerçekleştirilen eğitim ve kültür gezisi Bilecik İli Söğüt İlçesinde metfun bulunan Osmanlı Devleti’nin kurucusu Ertuğrul Gazi’nin türbesini ziyaret ile başladı. Öğrenciler ile birlikte dua eden İl Müftüsü Çelik, öğrencilere Ertuğrul Gazi’nin hayatını anlattı. Akabinde Bursa’ ya geçilerek Ertuğrul Gazi’nin oğlu Osman Gazi ve oğlu Orhan Gazi, Emir Sultan, Çelebi Mehmet’in kabrinin bulunduğu Yeşil Türbeyi ziyaret eden öğrenciler teleferikle Uludağ’a çıktılar. Ziyaretin son durağa Çanakkale’yi gelen öğrenciler Eceabat İlçe Müftülüğünde görevli rehberler eşliğinde Çanakkale savaşının cereyan ettiği yerleri gezme ve dinleme fırsatı buldular. Gezi ile ilgili konuşan Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik şunları söyledi “Diyanet Gençlik Kulübü eğitim programları çerçevesinde Bursa,  Bilecik, Söğüt ve Çanakkale gezimizi tamamladık. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle yaptığımız işbirliği protokolü ile her liseden öğrencinin olduğu bu program yalnızca gezi değil, gençleri hayata hazırlama adına milli ve manevi duyguların aktarıldığı bir eğitim programı oldu. Gençlerimizin tarihe mâl olmuş şahsiyetlerin kabirlerini ziyaret etme imkânları bulmalarının yanı sıra hür ve bağımsızlığımız için verilen mücadelelerden biri olan Çanakkale Zaferinin gerçekleştiği yerleri ecdadın destan yazdığı, kahramanlık mücadelesinin verildiği, her toprağının ecdat kanı ile sulandığı mekanlarda Çanakkale Ruhuyla yeniden ayağa kalkacak bir nesil yetiştirebilmek için bu yolculuğu gerçekleştirdik. Çocuklarımız bu vatan için atalarımızın hangi fedakârlıklara katıldıklarını görmelerini istedik. Onlardan devraldıkları güzel vatanımızın kıymetini bilip bu topraklar için çalışmanın ne büyük mukaddes görev olduğunu anlatmaya çalıştık. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve çocuklarımızın velilerine teşekkür ediyor, tarihi bir sorumluluğu yerine getirmenin bahtiyarlığını yaşıyoruz.” dedi.

20 Nisan Cuma günü başlayan gezi 23 Nisan Pazastesi günü sona erdi.