20.04.2018

İl Müftüsü Çelik İlk Resmi Nikahını Kıydı

Müftülere nikah kıyma yetkisinin verilmesinin ardından Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, ilk resmi nikahı kıydı.

Sinop'ta bedensel engelli çift, İl Müftüsü Ali Hayri Çelik'in kıydığı nikahla dünya evine girdi.

Kenan Göktepe ve Özlem Çelik çiftinin nikahlarının kıyılması için Sinop Belediyesi Aşıklar Düğün Salonu'nda tören düzenlendi.Evlendirme dosyası ile salona gelen İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, cübbesini giyerek şahitler huzurunda yönetmelikte yazılan merasim metnini okudu.Damat ve gelinden "Evet" yanıtı alan Çelik, çifte evlenme kütüğünü imzalattı.Daha sonra aile cüzdanını çifte uzatan Çelik, ömür boyu mutluluklar diledi. Çelik, evliliğinin kutsal bir yuvanın kurulmasıyla başladığını söyledi. Müftülere nikah kıyma yetkisi verilmesinin ardından Sinop'ta ilk kez bir resmi nikah işlemi gerçekleştirdiklerini anlatan Çelik, "Bu nikahımızın engelli iki kardeşimize denk gelmesi bizleri ayrıca mutlu etmiştir. Allah'tan onlara sonsuz mutluluklar diliyorum. Çiftlerin sadece iyi günde değil, sıkıntılı ve kötü günlerde de birbirine destek olması gerektiğini vurgulayan Ali Hayri Çelik; “Sürdürülebilir bir evlilik karşılıklı sevgi, saygı ve hoş görüye bağlıdır. İyi günlerinizde olduğu gibi kötü ve sıkıntılı günlerinizde de sevgi ve saygı çerçevesinde birbirinize destek ve yardımcı olmalısınız. Aranızdaki bu dayanışma çocuklarınızın da mutluluklarının temeli olacaktır.Rabbim bu mutluluklarını ömürleri boyunca sürdürmelerini nasip etsin." dedi.

Nikah, dua edilmesinin ardından sona erdi.

İl Müftüsü Çelik yeni evli çifte Türk bayrağı ile Kur'an-ı Kerim ve tablo hediye etti.