17.04.2018

İl Müftüsü Çelik Üniversite Öğrencileri İle Buluştu

“Gençlik Çalışmaları ve Rehberlik Faaliyetleri” kapsamında Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik Eğitim Fakültesinde Üniversite öğrencileri ile buluştu.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda konuşan Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik “Ecdadımız bir çok alanda başarı yakalamışlar ve bu başarılarının devamı için var güçleri ile çalışmışlardır.” diyen İl Müftüsü Çelik sözlerine şöyle devam etti. “Bizlerin, ecdadımız ile aramızda bulunan bu kuvvetli bağı zayıflatmak, onların başarılı çalışmalarından bi haber bırakmak ve bizlerin başarılı olmamamız için gayret göstermişler ve bunu da üç temel üzerine oturtarak uygulamaya koymuşlardır. Bunlar aile değerleri, Eğitim sistemi, hayata yön veren rol modellerin itibarsızlaştırılması ile başlamışlardır. İnsanları maddi ve manevi değerlerinden yoksun bırakırsanız insanların değer ölçüleri, hayata bakış açıları değişir. O yüzdendir ki bizler manevi değerlerimizin farkında olarak gereği gibi hayatımızı idame ettirerek bizlerin bağını zayıflatmak için kurmuş oldukları o tuzaklardan kendimizi neslimizi ve geleceğimizi uzaklaştırmış oluruz. Siz gençler kendilerinizi iyi yetiştiriniz ki sizden sonrakilere de o şekilde bilinçli bireyleri yetiştirebilesiniz.” dedi.

Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Vafa SAVAŞKAN Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik’e takdim ettiği hediyenin akabinde program sona erdi.

Programa  Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Vafa SAVAŞKAN, Sinop üniversitesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hüseyin Konukçu, İl Müftülüğü Murakıbı Mahmut Tağmak ve çok sayıda öğrenciler katıldı.