14.04.2018

Sinop’ta Miraç Kandilinde Camiler Doldu, Eller Semaya Açıldı

Sinop İl Müftülüğü tarafından Merkez Alaaddin Camii başta olmak üzere il genelinde bulunan bütün camilerimizde Miraç Kandili coşkuyla idrak edildi.

Akşam Namazını müteakiben Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program Hasibe Hatun Erkek Yatılı Hafızlık Kur’an kursu öğrencilerinin mevlid okunması ile devam etti. Mevlid programından sonra günün mana ve önemi hakkında konuşan Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik şunları söyledi “Her yıl yeniden Miraç Kandiline Rabbimizin bizi kavuşturması rahmetinin ve merhametinin bir tecellisidir. Zira nefsi arzularımız ve dünyevi hırslarımıza yenik düşen biz insanlara Rabbimizin bir imkan daha tanıyıp tövbe etme imkanı sunmasıdır. Bizi ayağa kaldırıp, kalbi dirilişimizi gerçekleştirmek için bize bir hatırlatmadır.

Peygamber Efendimizin ( Cenab-ı Allah’ın izni ve keremiyle takdir buyrulan bir zaman diliminde önce Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya ve oradan da zaman ve mekanın sahibi Yüce Mevlanın sonsuz ayet ve kudretini müşahede etmek için semaya yaptığı pek çok ilahi hikmet ve bereketi içinde barındıran manevi bir yolculuktur. Her şeyden önce Miraç, başta Efendimiz aleyhisselat-ü vesselam olmak üzere her bir Müslüman için manevi bir terfi, Yüce Rabbimizle buluşma ve selamlaşma, O’nun katında yücelme ve yükselme ve bu vesile ile yüksek insani sorumluklar üstlenmek demektir

Sevgili Peygamberimizin (sas) Miraç’tan hediye olarak getirdiği Bakara suresinin son ayetlerinde Rabbimiz bizlere yüksek sorumluluklarımızı ve zaaflarımızı birlikte hatırlatmaktadır. Her sorumluluk bir emanettir ve emaneti omuzlarında taşıyan her insan, her türlü kin ve öfkeden, haset ve kıskançlıktan, gurur ve kibirden uzak durarak bütün insanlara hatta bütün mahlûkata karşı mütevazı ve alçak gönüllü olmak zorundadır. Zira Efendimizin (sas) ifadesiyle tevazu yüceltir, kibir düşürür, gurur aldatır, haset bitirir. Nefsimizin ölümcül zaafları bizi her türlü miraçtan, yüceliş ve yükselişten alıkoyar. Gelin Peygamber Efendimiz (sav) in yaptığı bu yolculuğun yıl dönümünde bizler de Efendimiz’in getirdiği başta namaz ve Miraç değerleriyle yükselişimizi gerçekleştirelim.

Rabbimize yönelerek bütün işlerimizi Cenab-ı Hakk’ın rızasına uygun hâle getirmeye çalışma çabamız, kalplerimizin inşirahına, yüreklerimizin huzura kavuşmasına, gönüllerimizin neş’e ve sevince gark eder. Aynı şekilde bellerimizi büken günahlarımızdan, hata ve kusurlarımızdan, sinelerimizin ağır yüklerinden kurtulmak, şanımızı yüceltmek, güçlükleri yenmek ve işlerimizi kolay kılmak için de rağbetimizin daima Rabbimize yönelik olması gerekir. Cenab-ı Hak bizleri daima kendi yoluna yönelenlerden eylesin” dedi.

Programın peşinden kılınan yatsı namazından sonra tebrikleşerek program sona erdi.