07.01.2018

Sarıkamış Şehitleri Dualar İle Anıldı

Sarıkamış harekâtının 103. Yılı münasebetiyle Sinop Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü ve Sinop İl Müftülüğü’ nün organize ettiği “Gençlik Şühedanın İzinde” yürüyüşü yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.

Yürüyüşe Sinop Valisi Hasan İpek,  Vali Yardımcıları Mehmet Tanışır, İzzet Ercan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Halil Altıntaş, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tabak,  Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, Hasibe Hatun Kur’an Kursu öğrencileri, Gençlik Kulübü üyeleri ve  Sinoplu katıldı.

İskele meydanından başlayan yürüyüş Seyit Bilal yolu üzerinden Şahin tepesine kadar devam etti. Yürüyüş esnasında Seyit Bilal Camii önünde duran kalabalığa konuşan Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik “İlimizde şehitlerimizin piri Seyit Bilal Hazretleridir. Seyit Bilal Hazretleri de İslamiyet’i yaymak için memleketinden kalkarak Allah’ın rızasını talep ederek yola çıkmış fakat burada şehadet mertebesine erişmiştir. Buradan geçerken Seyit Bilal Hazretlerinin ruhları makamına  Fatiha okumadan geçmemeliyiz” dedi. Yapılan duanın akabinde Şahin Tepesine doğru yürüyüş davam etti. Şahin Tepesinde yapılan programda konuşan Sinop Valisi Hasan İpek “Bundan 103 yıl önce Sarıkamış’ta şehit olan atalarımızı anmak için buradayız. Sarıkamış şehitlerine, Seyit Bilal Hazretlerine, Sinop deniz şehitlerine, 15 Temmuz şehitlerimize, Kurtuluş Savaşı şehitlerimize ve 15 Temmuzda şehit olan Sinoplu Ömer Can Açıkgöz’e Cenabı Allah’tan rahmet diliyorum. Onlar ölmediler. Onlar bizlere şefaatçi olmak için bekliyorlar. Peygamberlerle birlikte haşr olacaklardır. Şehit evladı olmanın verdiği gururla ve her karış toprağı şehit kanlarıyla sulanmış bir vatan sahip olmanın gururuyla sizleri sevgi, saygı ve hürmetlerimle selamlıyorum. Hepinize şehitlerimize layık olacak bir ömür ve onların hatıralarını her zaman yad edecek bir fikirle hayat sürdürmenizi temenni ediyorum” dedi.

Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş; Allahu Ekber dağlarında 90 bin vatan kahramanının aziz hatıralarını yad etmek ve gençliğin şühedanın izinde olduğunu göstermek amacıyla bir araya geldik. şehitlerimiz her daim minnetle, rahmetle anılacaktır. Bugün tüylerimizi diken diken eden, acı bir soğuğa, kefen gibi bembeyaz karlara hiç silinmeyecesine yazılmış acı bir destanı anmak için buradayız.”dedi.

Alaaddin Camii Müezzin Kayyımı Vasıf Aslan’ın Kur’an-ı Kerim tilavetinin akabinde duadan önce konuşan Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik “Şehitlerimizi hatırlamak ve onları dualar ile anmak bizim vazifelerimiz arasındadır. Şunları unutmamamız gerekmektedir. Gelirken yolumuz üzerinde uğradığımız Seyit Bilal Hazretleri, Sarıkamışta o buz gibi havada şehit düşen ecdadımız niçin en değerli varlıklarını seve seve feda etmişlerdir. Bunları iyi düşünüp iyi analiz etmemiz gerekmektedir. Onlar ki canlarını Allah’ın dinini kitabını yüceltmek için feda etmişler ki bizler  onların canlarını feda ettiği değerler ile ilgili ne kadar hayatımızda yaşayabiliyoruz. Bunları iyi düşünür ve iyi analiz edersek onların canlarını feda ettiği değerlere sahip çıkarsak bir nebzede olsun onların hakkını ödemeye çalışmış oluruz. Cenabı Hak Bizleri şühedanın şefaatinden mahrum bırakmasın. Ecdadımıza layık birer evlat eylesin” dedi. Akabinde yapılan dua ile program sona erdi.