15.10.2017

Türkeli’de 4-6 Yaş Kur’an Kursu Dualarla Açıldı

Kur'an kurslarında yaş sınırlamasının kaldırılması üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan "Okul Öncesi Din Öğretimi Projesi" çerçevesinde, Sinop’un Türkeli İlçesinde 4-6 yaş grubu çocuklara yönelik Kur'an Kursu dualar ile açıldı.

Açılışa İl Müftüsü Ali Hayri Çelik ,Türkeli Kaymakamı Murat Zadeleroğlu, Belediye Başkanı Halil Dilek Özcan, Türkeli İlçe Müftüsü Hüseyin Gargı, İlçe Müftüleri, Din Görevlileri, Kur’ an Kursu Öğreticileri, öğrenci velileri ve Kur'an Kerim hizmetine gönül vermiş çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından açılış konuşmasını yapan Türkeli İlçe Müftüsü "İlçemizde eksikliği hissedilen 4-6 yaş Kur’an Kursunu Türkeli’ler ile birlikte elele vererek 2017-2018 eğitim öğretim dönemine yetiştirmenin sevinci içerisindeyiz. Bu Kur’an Kursunun yapımında maddi manevi emeği geçen tüm halkımıza şükranlarımı sunuyorum. Açılışımıza gelerek       bizleri yalnız bırakmayan sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

İl Müftüsü Ali Hayri Çelik konuşmasında “Bu kursumuz toplumda ortaya çıkan çok önemli bir ihtiyacı karşılamak üzere açılmaktadır. Burada minik yavrularımıza, Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı müfredat çerçevesinde; Kur'an-ı Kerim ve Temel Dini Bilgiler öğretilecek ve çocukların manevi gelişiminde etkili olan değerler eğitimi verilecektir. Bu sayede çocuklarımız küçük yaşlarda Kuran-ı Kerim okumayı, İslam'ın temel prensiplerini ve bir Müslüman'ın nasıl yaşaması gerektiğini uygulamalı olarak öğreneceklerdir. Bunun yanı sıra çocuklar, sosyal ve fiziksel gelişimde etkili olan sosyal etkinlikler ile el becerisi ve özgüveni gelişmiş, saygılı, hayata sevgiyle bakan bireyler olarak yetişeceklerdir. Bu eseri meydana getirirken desteklerini esirgemeyen Türkeli’leri tebrik ediyorum. " dedi.

İlçe Kaymakamı Murat Zadeleroğlu ise konuşmasında “Çocuklarımızın karakterlerinin oturmaya başladığı bu çağlarda Kur’an-ı Kerim eğitimi almaları gerektiğini belirterek, her ailenin çocuklarını 4-6 yaş Kur’an Kurslarına göndermeleri gerekiyor. İlçemize 4-6 Yaş Kur’an Kursunun hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

İl Müftüsü Ali Hayri Çelik’in yapmış olduğu duanın akabinden, İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, Türkeli Kaymakamı Murat Zadeleroğlu ve Belediye Başkanı Halil Dilek Özcan  kurdeleyi berberce keserek 4-6 Yaş Kur’an Kursunu gezdiler.

Açılışa katılan davetlilere yapılan ikramın ardından program sona erdi.