20.09.2017

Hacı adayları Sinop’tan Dualarla Uğurlandılar

Alaaddin Camiinde yapılan uğurlama töreninde sevinç ve hüzün bir aradaydı.

Diyanet İşleri Başkanlığı hac organizasyonu ile hacca gidecek olan hacı adayları için  , Sinop İl Müftülüğü tarafından düzenlenen programla dua, salâvat, tekbir ve telbiyelerle uğurlandı.

Sinop’tan hacca gidecek olan hacı adaylarına Kastamonu Havaalanı'na hareket etmeden önce Sinop Alaaddin Camiinde uğurlama töreni yapıldı. Programa Sinop Valisi Hasan İpek,İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, İl Müftü Fatih Tavlaşoğlu, Din görevlileri, Hacı adayları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Alaaddin Camii Müezzin-Kayyımı Vasıf Aslan’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Yolculuk öncesi Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik hacı adaylarının kutsal bir yolculuğa çıktıklarını belirterek, "Gönülleri, kalpleri mukaddes topraklarda olmayı arzu eden hacı adaylarımız ve onları uğurlamaya gelmiş çok aziz kardeşlerim, Cenab-ı Hak bu yolculuğu mukaddes, mübarek ve feyizli eylesin inşallah. Her biriniz, aynı arzu ve iştiyakla kainatın efendisi Hazreti Muhammed Mustafa (S.A.V.) Ravza'i Mutahhara'da ziyaret etmek sonra İslamın kıblesi, yeryüzünün ilk mescidi olan Kabe'yi Muazzama'ya varmak ve orada Hacerül Esved’de Rabbimize niyazda bulunmak, anasından doğduğu gün gibi Arafat'ı yaşayıp geriye dönmek arzusundadır. Cenabı Hak bu kardeşlerimize bu sene bunu nasip etsin. Sevgili Rasülümüz SAV.  Şöyle buyurdu:”umre ibadeti daha sonraki umreye kadar işlenecek günahlara kefarettir. Mebrur haccın karşılığı ise ancak cennettir.” buyurmuşlardır. Cenabı Hak Hacca giden tüm hacı adaylarımıza mebrur bir hac yapmayı nasip eylesin; Özellikle bu yıl sizin yapacağınız hac ve orada yapacağınız dualar ülkemiz açısından çok önemli. İslam coğrafyası  ve Memleketimiz, ülkemiz Çok büyük sıkıntılar içindeyiz. Hain terör örgütleri, ülkemizi kaosa sokmak için elinden gelen bütün hainlikleri yapıyor. Gayri Müslimler Müslümanlara olmadık zulümler yapıyor. Oraya vardığınızda sizin üzerinize düşen en önemli vazife kendi şahsınıza, ailenize ve çoluk çocuğunuza dua etmek kadar İslam coğrafyasında yaşayan Müslüman kardeşlerimize zulümden kurtularak selamete ulaşmaları, ülkemize birlik ve beraberliği için de dua etmektir. Cenab-ı Hak dualarınızı kabul etsin. Tüm Müslümanların ve ülkemize birlik ve beraberlik içinde huzur dolu günler nasip etsin" dedi.

Hacı Adaylarına konuşan Sinop Valisi Hasan İpek şunları söyledi. “Öncelikle Allah kabul etsin. Hepimiz yatsı namazından çıktık. Sizler İslamiyet’in şartlarından biri olan Hac vazifesini yerine getirmek için, İnşallah kutsal topraklara doğru bugün yola çıkacaksınız. Program devam ederken müftümüz sizlere illaki bilgiler verecektir. Ben sadece şunu söylemek istiyorum. Bir derneğin üyesisinizdir. Onun bir genel kurulumunu yaparsınız. Bütün üyeleri davet edersiniz. İşte hac vazifesi de Müslümanların genel kurulu, her yıl yapılır ve Dünya’nın dört bir tarafından Müslüman olanlar katılır. Ve orada birbirleriyle tanışır ve birbirinin dertlerini dinlerler. Ve İslamiyet’in kardeşlik duygularını daha da güçlendirirler. Bu anlamda sizler yüz yıllarca İslamiyet’in bayraktarlığı yapmış, Türk milleti’nin oradaki genel temsilcilerisiniz. Sizi uğurlamaya gelen dostlarınız, akrabalarınız da var. Onlara da Hoşgeldiniz diyorum. Sizlere de güle güle gidin demeyi istiyorum. Hepinize Hayırlı Uğurlu yolculuklar diliyorum.Allah yapacağınız  Hac ibadetini kabul etsin.”

Alaaddin Camii İmam Hatibi Abdullah Güney’in yaptığı duanın akabinden hacı adayları tekbir ve  telbiyelerle uğurlandı.