18.08.2017

İşitme Engellileri “Umre” İçin Yarıştılar

Diyanet İşleri Başkanlığı talimatı ile 16 Ağustos Çarşamba günü İl Müftülüğü Toplantı salonunda “İşitme Engellilere Yönelik Umre Ödüllü Dini Bilgiler Yarışması” düzenlendi.

Yapılan yarışmada değerlendirmeyi İl Müftü Yardımcısı  Fatih Tavlaşoğlu başkanlığında Gelincik Pazaryeri Camii İmam Hatibi ve  il koordinatörü Nevzat Arslan ve Ayancık Kur’an Kursu Öğreticisi Esma Ak tarafından oluşan komisyon yaptı.

Yapılan değerlendirme sonucu İlimiz Merkez Kur’an Kursu öğrencilerinden Gül Genç yarışmanın birincisi oldu ve Diyanet işleri Başkanlığı’nın tertip edeceği umre ödülünü kazandı.

Yarışma ile ilgili konuşan İl Müftüsü Ali Hayri Çelik şunları söyledi. “Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Tüm engelli gruplarına yönelik manevi destek, dini danışmanlık ve dini rehberlik hizmetleri vermeye devam etmektedir. Bu bağlamda bu sene bir ilk olarak işitme engellilerin motivasyonlarını arttırmak için düzenlediği yarışma neticesinde il birincisi olanları,  yapacağı organizasyon ile umreye götürmeyi planlamış ve bizden de bu yarışmayı tertip etmemiz istenmiştir. İl Müftü Yardımcımız Fatih Tavlaşoğlu hocamızın başkanlığında oluşan komisyon tarafından yapılan değerlendirme neticesinde ilimiz Merkez Kur’an Kursu öğrencisi Gül Genç yarışmayı kazanarak Umre ödülünü hak etmiştir. Kendisini tebrik ediyorum” dedi.

İl Müftüsü Ali Hayri Çelik yarışmaya katılanları tebrik ederek Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından  Kur’an-ı Kerim ve kitap seti hediye edildi.

Toplu çekinilen fotoğrafın ardından yarışma sona erdi…