13.06.2017

İl Müftüsü Çelik Sinop’ta Yaz Kur'an Kurslarının Startını Verdi

Sinop’ta yaz kuran kursları düzenlenen törenle başladı. Kurslarda yaz boyunca dini eğitimlerini alacak olan çocuklar aynı zamanda gençlik ve spor il müdürlüğü tarafından kendileri için oluşturulan spor alanlarında hoşça vakit geçirecekler.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde düzenlenen yaz kuran kursları dün Sinop Alaaddin Camisi avlusunda gerçekleştirilen törenle başladı.  Yaz Kur’an kursları açılış törenine Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, İl Müftü Yardımcısı Fatih Tavlaşoğlu, Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş, Sinop İl Müftülüğü Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Hüseyin Konukçu, antrenörler, görevli İmam-Hatipler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Törende bir konuşma yapan İl Müftüsü Ali Hayri Çelik; “ Bugün burada Sinop İl Müftülüğü olarak yaz Kur’an kurslarımızın açılışını yapmanın mutluluğunu, sevincini heyecanını hep birlikte yaşıyoruz” dedi. Ramazan ayının 17’inci gününde, Kur’an’ı Kerim’in  indirildiği bir ayda çocuklarımızı yakınlarımızı Kur’an-ı Kerim ile buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz diyen İl Müftüsü Çelik; “ Okulların kapanması ile birlikte tatile dinlenmeye geçen yavrularımızın zihin dünyaları, ruh alemleri alemlerin yaratan yüce rabbimizin kitabı Kur’an-ı Kerim ile buluşacak. 12 Haziran’da başlayan kurslar 19 Ağustos’a kadar devam edecek. Camilerimiz yavrularımızın eğlenerek dinlenerek Kur’an-ı Kerim ve Dini Bilgilerini öğrenecekleri  mekanlar olacak. Ayrıca Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından spor etkinlikleri kapsamında kurulan tenis masası, voleybol sahası gibi alanlar oluşturdular. Bunlarla da kalmayıp yüzme havuzu, taekwondo gibi etkinliklerle yaz Kur’an kurslarımıza ayrı bir heyecan katacağız” dedi.

İl Müftüsü Ali Hayri Çelik’in konuşmasının ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile yaz Kur’an kursu açılışı sona erdi.