25.11.2016

İl Müftülüğü Umrecileri Sinop’tan Özel Uçakla Mübarek Beldelere Uçuyor

İlimizden kutsal topraklara gitmeye hazırlanan umreciler, bulaşıcı hastalıklara karşı korunmaları amacıyla aşı oldu.

İl Müftülüğü Çok Amaçlı Salonunda gerçekleştirilen ve Sinop Halk Sağlığı Müdürlüğü görevliler tarafından, menenjit ve polyo aşısı olan umreciler 1 Aralık Perşembe günü kutsal topraklara gidecek.

Aşı programı sırasında bir açıklama yapan grup görevlisi Uzungürgen Köyü Camii İmam Hatibi Ekrem Ünal; “Umrecilerimiz sağlıklı ve huzurlu bir şekilde vazifelerini ifa etmeleri için Diyanet İşleri Başkanlığımız gereken tüm önlemleri almıştır. Umrecilerimizin sağlıklı bir şekilde gitmeleri ve ibadetlerimizi en güzel şekilde eda ederek yine ailelerimize sağlıklı bir şekilde geriye dönmemiz muhakkak arzu edilen bir husustur. Bu çerçevede vatandaşlarımıza kutsal topraklardaki iklimden, hastalıklardan etkilenmemeleri için Sağlık Bakanlığımızla iş birliği içerisinde koruyucu aşılarını yaptırıyoruz . Nasip olursa 01 Aralık 2016 Perşembe Günü saat:12:10’da Sinop’tan direk Medine-i Münevvere’ye, 21 Aralık Çarşamba Günü’de Cidde’den direk Sinop’a uçacağız. Cenab-ı Hak Rızasına uygun bir şekilde ibadetler yapmayı nasip eylesin”dedi.

Aşı olan umreciler ise; “Mübarek beldelere yolculuk tarihimiz belli oldu.Manevi hazırlıklarımızı tamamlamaya çalışırken, maddi hazırlıklarımızı da aşı olarak tamamladık.Bize her hususta yardımcı olan hocalarımıza teşekkür ediyoruz” dediler.