20.10.2016

İlimize 116 İmam Hatip Atandı

2016 Yılı 4-B Sözleşmeli İmam-Hatip (Sözper-2016-III) Sözlü Sınavını kazanan 116 İmam Hatip ilimize atandı.

Diyanet İşleri Başkanlığının yapmış olduğu sözlü sınavı kazanan ve ilimize atanan Sözleşmeli İmam-Hatip İl Müftülüğüne gelerek müracaat ettiler.

Atamalar ile ilgili konuşan İl Müftü V. Mehmet İzci “İlimiz ve İlçelerde 200’e yakın boş kadro bulunmaktaydı. Bundan dolayı vatandaşlarımız da biz de sıkıntı yaşıyorduk. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın en son atamada ilimize 116 İmam-Hatip atama yapması neticesinde boş camilerimiz görevlisine, vatandaşlarımızda İmam Hatiplerine kavuştu. Atanan İmam Hatipler en geç 27 Ekim 2016 tarihine kadar İl Müftülüğümüze evrakları ile birlikte müracaat etmeleri gerekmektedir. Müracaatlarını yapanlar da en geç 14 Kasım 2016 tarihine kadar görevlerine başlamış olacaklardır. Cenab-ı Hak yeni atanan görevlilerimize kendi rızasına uygun hizmetler yapmayı nasip eylesin” dedi.

Atanan İmam Hatipler ile birlikte 116 köy ve mahalle görevlisine kavuşurken halihazırda 80 camide İmam Hatip açığı bulunuyor.