09.09.2016

İl Müftü V. Fatih TAVLAŞOĞLU 'nun Kurban Bayramı Mesajı

Allah yolunda samimiyetin, fedakarlığın, cömertliğin ve teslimiyetin ifadesidir KURBAN.

Değerlerine yabancılaşan insanın başta Allah'a, kendisine , tabiata, canlıya, cansıza ve herşeye karşı yabancılaşmanın önüne geçmek için emredilmiş bir ibadettir KURBAN.

Kulluğun sadakat ve teslimiyetinin ifadesidir KURBAN.

Allahın rızası ve O'na kurbiyyetin gözetilerek yapılan ibadetin adıdır KURBAN.

Dünyevileşmeye karşı ilahi bir uyarıdır KURBAN. Modern hayatın bireyciliğe ve ben merkezli anlayışına mahkum ettiği insanı,  " İnsan insanın Cennetidir " inancına götüren ibadettir KURBAN.

Bu anlayış ve bakışla kurban ibadetimizi ifa etmemizi ve makbuliyetini Allahtan niyaz eder, Kurban Bayramının Memleketimize, Milletimize, İslam Ümmetine ve bütün insanlığa huzur getirmesini niyaz ederim.

Fatih TAVLAŞOĞLU

İl Müftü Vekili