22.08.2016

Hacı adayları Dualarla kutsal Topraklara Uğurlandı

Alaaddin Camiinde yapılan uğurlama töreninde sevinç ve hüzün bir aradaydı.

Diyanet İşleri Başkanlığı hac organizasyonu ile hacca gidecek olan hacı adayları için ,Sinop İl Müftülüğü tarafından düzenlenen programla dua, salâvat, tekbir ve telbiyelerle uğurlandı.

Sinop’tan hacca gidecek olan hacı adaylarına Samsun Havaalanı'na hareket etmeden önce Sinop Alaaddin Camiinde uğurlama töreni yapıldı. Programa Sinop Valisi Kemal Cirit,Vali Yardımcısı İzzet Ercan,İl Müftü V.Fatih Tavlaşoğşu ,İl Müftü Yardımcısı Mehmet İzci,Hacı adayları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Alaaddin Camii Müezzin-Kayyımı Vasıf Aslan’ ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Yolculuk öncesi İl Müftü V. Fatih Tavlaşoğlu hacı adaylarının kutsal bir yolculuğa çıktıklarını belirterek, "Gönülleri, kalpleri mukaddes topraklarda olmayı arzu eden hacı adaylarımız ve onları uğurlamaya gelmiş çok aziz kardeşlerim, Cenab-ı Hak bu yolculuğu mukaddes, mübarek ve feyizli eylesin inşallah. Her biriniz, aynı arzu ve iştiyakla kainatın efendisi Hazreti Muhammed Mustafa (S.A.V.) Ravza'i Mutahhara'da ziyaret etmek sonra İslamın kıblesi, yeryüzünün ilk mescidi olan Kabe'yi Muazzama'ya varmak ve orada Hacerül Esved’de Rabbimize niyazda bulunmak, anasından doğduğu gün gibi Arafat'ı yaşayıp geriye dönmek arzusundadır. Cenabı Hak bu kardeşlerimize bu sene bunu nasip etsin. Sevgili Rasülümüz SAV.  Şöyle buyurdu:”umre ibadeti daha sonraki umreye kadar işlenecek günahlara kefarettir. Mebrur haccın karşılığı ise ancak cennettir.” buyurmuşlardır. Cenabı Hak Hacca giden tüm hacı adaylarımıza mebrur bir hac yapmayı nasip eylesin; Özellikle bu yıl sizin yapacağınız hac ve orada yapacağınız dualar ülkemiz açısından çok önemli. Memleketimiz, ülkemiz çok büyük badireler atlattı. Çok büyük sıkıntılar içindeyiz. Hain terör örgütleri, ülkemizi kaosa sokmak için elinden gelen bütün hainlikleri yapıyor. Oraya vardığınızda sizin üzerinize düşen en önemli vazife kendi şahsınıza, ailenize ve çoluk çocuğunuza dua etmek kadar ülkemizin birlik ve beraberliği için de dua etmektir. Cenab-ı Hak dualarınızı kabul etsin. Ülkemize birlik ve beraberlik içinde huzur dolu günler nasip etsin" dedi.

Hacı Adaylarına konuşan Sinop Valisi Kemal Cirit şunları söyledi. “Vali Cirit  Kutsal Topraklarda Ülkemiz ve Milletimiz İçin Dua Etmeyi Unutmayın.”

Vali  Cirit, “65 Sinoplu kardeşimiz, Müslümanlara farz kılınan ve İslam’ın şartı olan Hac ibadetini, yerine getirip dönecekler. Hac yolculuğunuzun arzu ettiğiniz gibi güzelliklerle geçmesini diliyorum. Kutsal topraklarımız  Mekke’de ve Medine’de bol bol dua edip, ibadet yaparak her anı değerlendirin. Kendinize dua edeceksiniz, yakınlarınıza dua edeceksiniz fakat Ülkemize ve İslam dünyasına da dua etmeyi unutmayın ve kutsal topraklara bizlerden selam götürün. Biliyorsunuz Yakın bir zamanda büyük bir belayı ülkemiz sizlerin çabalarıyla def etti. Bu milleti, bu devleti sizlerin dualarıyla Allah korudu.Hacı adaylarımız olarak sizlere maneviyat dünyamızın en üst noktaları olan Kabe-i Muazzama’da ve  Medine-i Münevvere’de dualarınıza  ihtiyacımız olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bu şehrin Valisi olarak sizlere hayırlı yolculuklar diliyorum . Allah yapmış olduğunuz Hac ibadetini kabul etsin.”dedi.

Alaaddin Camii İmam Hatibi Abdullah Güney’in yaptığı duanın akabinden hacı adayları tekbir ve  telbiyelerle uğurlandı.