11.08.2016

Hacı Adayları Seminerde

İlimizden Hac Farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek olan Hacı adaylarının Haccı daha iyi anlaması ve öğrenmesi amacıyla, Sinop İl Müftülüğünde  Hac Eğitim Semineri 11.08.2016 tarihinde gerçekleştirildi.

İl Müftülüğü toplantı salonunda düzenlenen seminerde İl Müftü Vekili Mehmet İzci, İl Vaizi Hatice Çakmak, Uzungürgen Köyü Camii İmam Hatibi Ekrem Ünal ve Durağan İlçesi Alpaşalı Köyü Edilli Mah.Camii İmam Hatibi Şeref Aksu tarafından hacı adaylarına bilgiler verildi

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan seminerde, İl Müftü Vekili Mehmet İzci, konuşmasında Haccın faziletini anlattı ve Hac yolculuğu esnasında dikkat edilmesi gereken hususlar üzerinde durdu. “Kutsal mekanlar da bulunduğumuzu hiçbir zaman hatırımızdan çıkarmamamız gerekir.” diyen Mehmet İzci alışveriş ve dünya işlerinin, hacı adaylarımızı  tavaftan ve ibadetten alıkoymaması tavsiyesinde bulundu. İl Müftü Vekili İzci  “Kutsal mekânlara yapılan yolculuk, kutlu bir yolculuktur. Hac İbadeti bizler için büyük bir fırsat ve imkândır, iyi değerlendirilmelidir. Kutsal topraklarda kaldığımız süre boyunca, vakitlerimizi ibadet, tevbe ve dua ile iyi değerlendirmemiz gerekir. Kimseyi incitmeden sabırlı olmalı, insanların kusurlarını araştırmamalı ve yapılan hataları affetmeliyiz. Ziyaretlerimizde Yüce Yaradanın ve Hz. Peygamberimiz  (sav) misafirleri olduğumuzun asla unutmamalıyız” dedi. İl Müftü Vekili İzci “Cenab-ı Hak hayırla gidip hayırla dönmeyi ve Hac İbadetini yerine getirip  elde ettiğimiz kazanımları ömür boyu sürdürmeyi nasib etsin” diyerek sözlerini tamamladı.

İl Müftü Vekili Mehmet İzci’nin kafile başkanı olarak görevlendirildiği Hac yolculuğunun , 20 Ağustos tarihinde 65 Hacı adayı ile Sinop’tan Samsun Hava Limanına, 21 Ağustos Pazar Günü 07:30’da Medine-i Münevvere’ye başlayacağı  belirtildi. Yoğun katılımla gerçekleştirilen seminerin sonunda Hacı adaylarımızın seminerin çok faydalı olduğunu belirterek İl Müftülüğü’ne teşekkürlerini ilettiler.